SKÖNHET KOMMER INIFRÅN

Tycker ni att det är viktigt med en frisk och hälsosam personal? Vi med! Självklart hjälper vi er med behandlingar men ofta kanske skadan redan är skedd då. Därför är vi stolta över att kunna hjälpa till även i förebyggande syfte samt hjälpa dem som behöver att komma på rätt köl med sin hälsa. Detta gör vi med hjälp av våra hälsotester. Och självklart kan vi komma ut till er arbetsplats så ni slipper onödiga transportkostnader.
 

Häng med oss på en riktig hälsoresa - det blir kul!


Vi hjälper er att kontrollera er personals hälsostatus genom noggrant utvalda och genomförda tester. Men att bara se hur illa det ligger till blir ingen lyckligare eller sundare av, eller hur? Därför kartlägger vi eventuella brister hos era anställda OCH utifrån detta hjälper vi var och en med en personligt anpassad åtgärdsplan för att erövra en, vid behov, sundare livsstil och sina personliga mål. Enligt vår erfarenhet är det just åtgärdsplanen som gör skillnad! Det är därför vi kallar det en hälsoresa. Vi rekommenderar nya tester inom några månader för att riktigt se framgångarna i vitögat! Med framgångarna kommer din personal inte bara må bättre utan även prestera bättre på jobbet och prata mindre skit om chefen (det sistnämnda kan vi nästan lova i alla fall...)!


PAKETLÖSNINGAR

Vi har förslag på olika paketlösningar som vi tagit fram för att passa olika arbetsplatsers behov. Givetvis kan vi anpassa testpaket helt enligt era önskemål om så önskas. Vi kommer gärna ut till er men testerna kan också utföras enskilt på kliniken i Vasastan.

LILLA PAKETET

InBody kroppssammansättningstest

Blodtryck

Hållningsanalys

 

 

MELLANPAKETET

InBody kroppssammansättningstest

Blodtryck

Rörelsescreening

Konditionstest

 

STORA PAKETET

InBody
kroppssammansättningstest

Blodtryck

Rörelsescreening

Hållningsanalys

VO2 max/submax test


KROPPSSAMMANSÄTTNING

Vår vikt kan ge oss en fingervisning om vår hälsa och näringsstatus men vill man få mer exakta data så är en mätning av kroppssammansättning ett bra val. Hos oss kan du göra ett pålitligt test som ger dig information om bland annat BMR (basal ämnes- omsättning), fettprocent, visceralt fett (det farliga bukfettet kring organen), muskelmassa, vätska och mineraler i kroppen.

Vi använder oss av InBody 770 som är marknadens enda bioimpedansmätare som inte använder empirisk data för resultat varför elitidrott och forskning har kunnat godkänna den i sin verksamhet. InBody är utrustad med den teknik som uppnår riktigheten till 98,4 % i korrelation med DXA, den gyl- lene standarden för kroppssammansättningsanalys. InBody använder 8 polära taktila elektroder då spänning och ström skickas genom kroppen vilket resulterar i 5 olika impedansläsningar för bålen och fyra extremiteter. Denna djupgående analys ger korrekt resultat för total kroppssammansättning. 

I testet får vi värden på hur just du är sammansatt men vi ser också hur det motsvaras i jämförelse med andra européer i samma ålder, av samma kön och längd. Står du inför en livsstilsförändring så är detta det perfekta verktyget för att se hur dina förändringar påverkar din hälsa – på insidan. En minskning av kroppsfett och ökning av muskelmassa exempelvis indikerar på en positiv livsstilsförändring trots att du kanske ökat i vikt. Det indikerar också att du tränat och ätit rätt. För en elitidrottare kan testet vara ett värdefullt redskap för att se att du tränar rätt och får i dig tillräckligt med vätska och näring. Ett kroppssammansättningstest har alla nytta av med andra ord!


RÖRELSESCREENING

Genom att optimera vårt rörelsemönster och fysiska förmåga kan vi skapa goda förutsättningar och förbereda kroppen för de påfrestningar den utsätts för. Det är när vi påfrestar kroppen utanför vår fysiska kapacitet som vi drar på oss skador. Det kan exempelvis vara i ett ytterläge som en led inte tillåter på grund av röresleinskränkning eller i en kraftansträngning där vi inte har styrkan. För en person kanske den skadliga påfrestningen är att springa några steg för att hinna med bussen medan det för en annan är att köra frivändningar på gymet eller cykla vätternrundan. Hurvudsaken är att DU är stark, rörlig och fysiskt redo för de påfrestningar som just DU utsätts för på jobbet/i skolan och på fritiden! 
Vid en rörelsescreening gör vi olika tester för att analysera din styrka, rörlighet och funktion i kroppen. Genom att kartlägga eventuella brister och/eller obalanser kan vi sedan hjälpa dig med en åtgärdsplan för att korrigera dessa. 


HÅLLNINGSANALYS

Hållningen säger mycket om hur vi mår, såväl fysiskt som psykiskt. En god hållning är viktigt för att undvika besvär med muskler och leder men också för att optimera andning, prestation och rörlighet. Våra muskler hjälper till att upprätthålla en god hållning varför det är viktigt att träna allsidigt och balanserat. Olika påfrestningar i vår vardag I dagens datorsamhälle är det vanligt att vi blir starkare på framsidan vilket ofta resulterar i framåtroterade axlar och framåtskjutet huvud. Detta i sin tur kan ge oss problem med huvudvärk, yrsel, impingement i axlarna, domningar i armarna mm, mm. 
Vid en hållningsanalys tittar vi på hur din hållning är och var eventuella obalanser och svagheter finns. Utifrån denna kan vi hjälpa dig med en åtgärdsplan för att justera dessa.


KONDITIONSTEST

Vi har olika typer av konditionstest vi rekommenderar lite beroende på målgrupp; allt från step-test för vardagsmotionären till max VO2-test för den mest avancerade. Vi anpassar dessa utifrån vad ni har för behov på er arbetsplats.
Konditionen, den aeroba uthålligheten/syreupptagningsförmågan, talar om för oss hur snabbt man tillgodoser sig det syre man andas in - det vill säga hur snabbt vårt hjärta, våra lungor och kärl kan transportera ut syre till våra muskler. Syreupptagningsförmågan (ml/kg x minut) är därmed en viktig indikator på hur väl hjärta och kärl fungerar. Vid konditionsträning ökar antalet kapillärer (våra minsta blodkärl) och mitokondrier (små kraftverk inuti cellerna där förbränning av näringsämnen sker) samt hjärtats slagvolym och ejektionsfraktion. Konditionsträning är inget bullshit! Det medför bland annat bättre blodcirkulation, lägre blodtryck, lägre vilopuls, starkare hjärta, ökad metabolism (även i vila), ökad fettförbränning, minskad risk för bildning av mjölksyra i musklerna (höjer mjölksyratröskeln), minskad risk för depression etc etc. 

Vid ett konditionstest tar vi reda på hur din konditionsnivå ligger och ger utifrån detta råd om hur, och inom vilka pulsintervall, du bör träna för att få så bra effekt som möjligt.


BLODTRYCK

Blodtryck är benämningen på trycket som uppstår i blodkärlen när hjärtat pumpar ut blod i kroppen (systoliskt) och senare tillbaka till hjärtat (diastoliskt). Högt blodtryck försvårar hjärtats pumparbete och ökar risken för bland annat stroke, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdom och demens. Det finns fler saker som påverkar blodtrycket, främst vikt, alkoholintag, kost och livsstil. Dessutom har genetiken ett finger med i spelet så en viss del kan vi beskylla mamman och pappan för. Det viktiga är dock att fånga upp ett förhöjt blodtryck i tid och åtgärda detta med livsstilsförändringar och eventuell medicinering vid behov.


Hör gärna av er till oss för offertförfrågan eller om ni vill veta mer!
Vi ser gärna att ni kommer med egna önskemål om hur era hälsopaket ska se ut och gör allt som står i vår makt för att vi ska hitta en lösning som passar er!

Vill du boka ett enskilt besök på kliniken så gör du det här...